Rock on the Kiosk presenteert gevarieerd programma

Philippine – Zaterdag 14 en zondag 15 mei vindt de 7e editie van Rock on the Kiosk plaats op het Philipsplein in Philippine. Tijd dus om het complete programma aan u te presenteren.

Net als de voorbije jaren zal het Pinksterweekend in Philippine in het teken staan van muziek. Op zaterdag 14 mei 2016 opent de Zeeuwse Belofte van 2015, Clear Clamour, het Rock on the Kiosk festival. De ambitieuze band brengt progressieve poprock met veel energie en enthousiasme ten gehore. Na het winnen van diverse talentenjachten de afgelopen jaren, moet 2016 het jaar worden waar de mannen van gedroomd hebben. Na Clear Clamour zullen onze Zuiderburen van The Super Nintendos het podium bestijgen. En zoals de naam al doet vermoeden, zullen stevige 90’s klanken het Philipsplein veroveren. De band zal er voor zorgen dat op de zaterdagmiddag al flink gesprongen en gezongen wordt.

Met Funky Monks heeft Rock on the Kiosk een heuse Red Hot Chili Pepper tribute band in huis gehaald. Tijdens de show, waarin alle grote hits van de Amerikaanse band voorbij komen, zullen de festivalbezoekers veelal het gevoel hebben dat Anthony Kiedis met zijn mannen op het podium staat. Vervolgens keert ook een oude bekende terug op de kiosk dit jaar, Sweet Lord Animals, ook wel bekend als S.L.A., trapt de avond af met een pompende blues-rockset. De Zeeuws-vlaamse band was vorig jaar met hun nummer “Flood” vertegenwoordigd in de Zeeuwse Top 40. S.L.A. was in 2010 ook aanwezig op de allereerste editie van Rock on the Kiosk en keert na 6 jaar dus terug op het podium te Philippine.

Woodworks steekt hierna covers in een compleet nieuwe jas. De akoestische coverband brengt muziek van Johnny Cash tot Michael Jackson en van The Dubliners tot Nirvana op hun eigen unieke wijze, waarin folk invloeden zeker te herkennen zijn. Afsluiter van de zaterdag van Rock on the Kiosk is dit jaar Green Onions. Één van Vlaanderens beste coverbands brengt met het nodige enthousiasme en aangepaste klassevolle outfits een muzikale flashback door veertig jaar muziekgeschiedenis.  Alle nummers worden in medley-vorm aan en in elkaar verweven waardoor het concert een mix wordt, kortom anderhalf uur feest!

Op zondag zullen achtereenvolgens Silken de Poorter, The Queue, Kailas, The Venues, Gravity en Civilin het podium betreden. Dit programma is in samenwerking met Steenworp tot stand gekomen en biedt deze beginnende bands en solisten een podium en kans om het publiek voor zich te winnen. Rock/Pop coverband Whatever sluit Talent op de Kiosk af met een 3 uur durende set en zal hiermee Philippine nog 1 keer laten springen, zingen en vooral feesten.

Graag zien we u tijdens het Pinksterweekend bij het gezellige, intieme en vrij toegankelijke festival in Philippine!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.