HOE HET BEGON

Het Rock On The Kiosk festival is ontstaan op een toentertijd zeer populaire Zondagavond Rockavond in het café in Philippine. Voor lokale rockliefhebbers werden in de Zeeuws-Vlaamse regio weinig activiteiten georganiseerd, Maikel de Clippelaar vond het tijd dat daar iets aan veranderde. Hij richtte De Stichting Marktevenementen Philippine op en biedt daarmee sinds 2010 middels het Rock On The Kiosk (ROTK) festival een kleinschalig, laagdrempelig rockfestival met een breed scala aan muziek.

Een van de voornaamste kenmerken van het festival is dat regionale vocalisten en muzikanten de mogelijkheid geboden wordt om hun kwaliteiten aan een enthousiast publiek te tonen.

Doordat Rock On The Kiosk vanaf jaargang 1 kan bouwen op haar sponsoren, wordt er geen entree gevraagd voor het festival. Doel van de Stichting Marktevenementen Philippine is om ROTK ook vrij van entree te blijven houden. Door de kleinschaligheid en de hechte groep vrijwilligers zijn we erin geslaagd om een sfeervol en knus rockfestival weg te zetten; een rockfestival waar diverse genres elkaar kruisen.

Een aantal jaar na de oprichting van ROTK is het festival uitgebreid. Dweilen Rond De Kiosk ontstond om aandacht te besteden aan een heel ander genre. De dag na Rock On The Kiosk werd het festivalterrein in bezit genomen door diverse dweilbandjes en regionale artiesten. Deze dag bracht enorm veel gezelligheid en vrolijke gezichten met zich mee, maar wordt in jubileumjaar 2014 ingeruild voor een nieuwe opzet. Talent Op De Kiosk zal de tweede dag van het festival innemen.

Tijdens Talent Op De Kiosk wordt een open podium geboden aan talent en beginnende muzikanten uit de regio Zeeland, Brabant en België. Ook meer ervaren bands en/of muzikanten krijgen de gelegenheid om gebruik te maken van het open podium. Vooral voor beginnende bands en/of muzikanten is het vaak lastig een mooi podium te bemachtigen om ervaring op te doen. Middels Talent Op De Kiosk biedt het festival deze groep muzikanten een ideale kans om zichzelf in de kijker te spelen.

De jongere rockers van het dorp, en de jongere rockers die met hun ouders mee komen naar Philippine, worden ook bij het festival betrokken. Er worden springkussens geplaatst, zodat zij hun eigen speelplaats hebben waar ze veilig kunnen spelen.

Inmiddels is het ROTK-festival toe aan de 7e editie, die ook weer met alle plezier georganiseerd wordt! Een terugkerend evenement dat tevens gehouden wordt is de sponsor/vrijwilligersavond. Rock On The Kiosk bedankt haar sponsoren en vrijwilligers voor hun steun en inzet met een akoestisch mini-concert, zodat deze voor het festival belangrijke mensen een leuke avond hebben.
Verder neemt Stichting Marktevenementen Philippine ook de organisatie van de Kerstmarkt in Philippine voor een groot deel voor haar rekening.